Tester brzdové kapaliny

Tester brzdové kapaliny


( Měření a diagnostika )




Ukázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázek

Skladem 1 ks

Cena :
(v EUR : 9.4 €)
229 ksKoupit


Vynikající pomůcka pro měření kvality brzdové kapaliny. Brzdová kapalina do sebe postupem času absorbuje vzdušnou vlhkost, což může být velmi nebezpečné. Pokud je totiž vody v brzdové kapalině moc, tak může dojít k tomu, že při prudkém brzdění dojde k silnému zahřátí kapaliny. Ta sama o sobě má vysoký bod varu, ale voda jak známo vaří při 100 stupních, takže se změní v páru, což se projeví jako bubliny v kapalině - a tím pádem pak brzda vynechá, pedál se náhle propadne na podlahu a... raději nemyslet.

Kapalina se doporučuje měnit po dvou letech, ale ruku na srdce - kdo z nás to dělá ? Hlavně u veteránů je interval výměny obvykle dlouhý. Také u nově koupených přírůstků obvykle nikdy nevíme, jestli a kdy minulý majitel kapalinu měnil.

Kvalita kapaliny se narozdíl třeba od fridexu či elektrolytu baterie měří dost složitě. S touto malou "propiskou" je to ale snadné. Konec ponoříme do kapaliny a změřením jejího elektrického odporu (tedy spíše vodivosti) se stanoví obsah vody v kapalině. Pokud je vyšší než 4%, je potřeba kapalinu vyměnit.

Napájení jedinou malou tužkovkou (AAA 1.5V, není součástí dodávky), indikace pomocí LED diod.



Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




Podkova pro štěstí stříbrná


Grafický displej OLED 128x32


Lenonky brýle čiré


Autolékárnička Samaritan








RetroRáj.cz
E-Shop s nostalgií
je tu s Vámi už 10 let...

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty