Zdroj 0-30V 0-1A stavebnice

Zdroj 0-30V 0-1A stavebnice


( Stavebnice ,Napájecí zdroje )




Ukázat větší obrázekUkázat větší obrázek

Skladem 1 ks

Cena :
(v EUR : 10.3 €)
249 ksKoupit


ZVLÁDNU TO POSTAVIT ?
Složitost : určeno i pro začátečníky
Pájení : vyžaduje praxi v pájení
Oživení : oživení vyžaduje alespoň multimetr

Stavebnice kompletního jednoduchého, ale kvalitního regulovatelného laboratorního zdroje - základního přístroje každé radioamatérské dílny.

Kromě nastavení napětí v rozsahu cca 0-30V umožňuje i nastavení proudového omezení v rozsahu 0-1A. To je velmi užitečná a potřebná vlastnost například při oživování nejrůznějších zařízení, rádií atd. Pokud například víte, že rádio by mělo správně odebírat ze zdroje maximálně 200 mA, nastavíte si proudové omezení třeba na 300mA a pak teprve zkusíte rádio ke zdroji připojit. Pokud je uvnitř něco špatně, tak zdroj do rádia pustí maximálně těch 300 miliampér, tudíž nedojde (alespoň ne hned) ke spálení nějakého polovodiče atd. který je třeba špatně zapojený. Zdroj zkrátka nejde "do zkratu" a dá jen takový proud, jaký si nastavíte (respektive při vyšším odběru automaticky sníží napětí tak, aby proud odpovídal nastavenému). Přetížení navíc signalizuje svítivá dioda - rozsvítí se, pokud se výše zmíněná proudová pojistka aktivuje.

Jednoduché zapojení, snadné sestavení a oživení - stavbu zvládně každý alespoň mírně pokročilý radioamatér, který umí pájet.

Stavebnice obsahuje všechny potřebné součástky, včetně potenciometrů. Potřebujete pouze vhodný síťový transformátor (nebo místo něho třeba modul průmyslového zdroje).



Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




Síťový transformátor 24V


Zdroj 0-30V s LED voltmetrem


Průmyslový zdroj 24V/40W


A4 Maršál Žukov

Soubory ke stažení :
Návod k sestavení (PDF - 0.3 MB)








RetroRáj.cz
E-Shop s nostalgií
je tu s Vámi už 10 let...

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty