Signální generátor SSG20 - stavebnice

Signální generátor SSG20 - stavebnice


( Stavebnice ,Generátory )




Ukázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázek

Skladem 6 ks

Cena :
(v EUR : 48.9 €)
1190 ksKoupit


ZVLÁDNU TO POSTAVIT ?
Složitost : určeno i pro začátečníky
Pájení : vyžaduje praxi v pájení
Oživení : funguje ihned po sestavení

Kompletní soubor dílů pro stavbu signálního generátoru SSG20. Tento generátor vyrábí stabilní a přesný sinusový signál, jehož frekvenci je možné nastavovat v rozsahu 0-40 MHz s rozlišením 1 Hz. Signál může být také amplitudově modulován vnitřním zvukovým signálem (též s nastavitelnou frekvencí).

Generátor je také možné ladit (rozmítat) v předem zadaném rozsahu pomocí vnějšího napětí (0-1 nebo 0-5V) a použít ho tak ve spojení s osciloskopem jako jednoduchý rozmítač.

Umožňuje i automatický režim SWEEP, kdy se generátor sám přelaďuje v předem nastaveném rozsahu. Dále je v něm vestavěn kódér Morseovy abecedy, který umožňuje klíčování generátoru zadaným textem s nastavitelnou rychlostí. Je to ideální pomocník každého radioamatéra a kutila, například pro nastavování vlastnoručně vyrobených krystalek a rádií. Velmi dobře také poslouží konstruktérům zesilovačů a dalších zařízení z oblasti audiotechniky.

Stavebnice obsahuje desku řídícího mikroprocesoru s nahraným ovládacím programem, desku digitálního generátoru, LCD displej, otočný ovladač, další potřebné součástky a CD s řídícím programem pro operační systém Microsoft Windows.

Složení je velice jednoduché (jedná se v podstatě pouze o propojení všech dílů pomocí několika drátů a připojení jednoho tranzistoru a rezistoru. Kvůli miniaturním rozměrům je ale stavebnice vhodná přece jenom spíše pro pokročilé radioamatéry, kteří už dobře ovládají pájení. Pro méně pokročilé je určena stavebnice SSG20A, kde se jednotlivé moduly propojují přes konektory a páječka skoro není potřeba...

Generátor je také možné připojit k počítači přes USB port (běžný USB mini kabel - možno případně dokoupit i u nás) a ovládat jej buď pomocí jednoduchých příkazů např. programem Hyperterminál. Pomocí dodávaného programu pro Windows (Windows 98, Windows XP, Windows 7,8 a taktéž i nejnovější Windows 10) je možné generátor komfortně ovládat, nastavovat všechny potřebné parametry a ukládat je případně do paměti pro další použití.

Krabička na fotografiích není součástí dodávky - stavebnice obsahuje pouze elektronické součástky (jako na první fotografii) !

Více podrobností naleznete na www.radiox.cz/srs

Oproti obrázkům v současné době už neposíláme instalační CD, protože velká část zákazníků už ani nemá v počítačoi mechaniku. Všechny soubory si jednoduše stáhnete z našeho serveru.


Nechceme být jen běžnými obchodníky, kteří bez rozmyslu prodávají vše, co jim přijde pod ruku a na čem si myslí, že vydělají. My jsme 'v civilu' také kutilové, veteránisti, řidiči - a zakládáme si na tom, že všechno co prodáváme, jsme osobně vyzkoušeli. Přímo tento konkrétní výrobek se nám - i našim známým - osvědčil natolik, že ho sami dlouhodobě používáme. S radostí ho tedy můžeme doporučit i vám a zaručit, že s ním určitě budete spokojeni a že bude fungovat tak, jak od něho očekáváte !




Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




Signální generátor SSG20A


USB mini - datový kabel


Spínač kulatý červený


Krabička RKZ-3

Soubory ke stažení :
Návod k sestavení a použití (PDF - 2.4 MB)

Firmware generátoru SSG20 v 4.04 (ZIP - 0.1 MB)








RetroRáj.cz
E-Shop s nostalgií
je tu s Vámi už 10 let...

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty