Signální generátor SSG20A

Signální generátor SSG20A


( Stavebnice ,Generátory )




Ukázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázek


MOMENTÁLNĚ NENÍ SKLADEM


Cena :
(v EUR : 52.8 €)
1280


ZVLÁDNU TO POSTAVIT ?
Složitost : určeno i pro začátečníky
Pájení : vyžaduje praxi v pájení
Oživení : oživení je velmi snadné

Kompletní soubor dílů pro stavbu signálního generátoru SSG20 - nyní nově i v plné verzi pro začátečníky !.

Stavebnice obsahuje desku řídícího mikroprocesoru s nahraným ovládacím programem, desku digitálního generátoru, LCD displej, otočný ovladač, další potřebné součástky a CD s řídícím programem pro operační systém Microsoft Windows.

Složení je velice jednoduché - všechny moduly jsou v této verzi opatřeny připájenými kontakty, které se navzájem pospojují přiloženými propojovacími vodiči s konektorovými dutinkami. Pájení tedy není téměř potřeba (jde pouze o připojení jednoho tranzistoru a rezistoru) a nehrozí tak při pečlivé práci zničení citlivých součástek . Tato verze stavebnice je tedy vhodná i pro méně pokročilé radioamatéry, kteří si s páječkou ještě dobře nerozumí. Ti zkušenější si mohou zakoupit levnější verzi SSG20, která nemá moduly opatřené kontakty.

Tento generátor vyrábí stabilní a přesný sinusový signál, jehož frekvenci je možné nastavovat v rozsahu 0-40 MHz s rozlišením 1 Hz. Signál může být také amplitudově modulován vnitřním zvukovým signálem (též s nastavitelnou frekvencí).

Generátor je také možné ladit (rozmítat) v předem zadaném rozsahu pomocí vnějšího napětí (0-1 nebo 0-5V) a použít ho tak ve spojení s osciloskopem jako jednoduchý rozmítač.

Umožňuje i automatický režim SWEEP, kdy se generátor sám přelaďuje v předem nastaveném rozsahu. Dále je v něm vestavěn kódér Morseovy abecedy, který umožňuje klíčování generátoru zadaným textem s nastavitelnou rychlostí. Je to ideální pomocník každého radioamatéra a kutila, například pro nastavování vlastnoručně vyrobených krystalek a rádií. Velmi dobře také poslouží konstruktérům zesilovačů a dalších zařízení z oblasti audiotechniky.

Generátor je možné připojit k počítači přes USB port a ovládat jej buď pomocí jednoduchých příkazů např. programem Hyperterminál. Pomocí dodávaného programu pro Windows (Windows 98, Windows XP, Windows 7,8 a taktéž i nejnovější Windows 10) je možné generátor komfortně ovládat, nastavovat všechny potřebné parametry a ukládat je případně do paměti pro další použití.

Krabička na fotografiích není součástí dodávky - stavebnice obsahuje pouze elektronické součástky (jako na první fotografii), krabička se ale dá u nás dokoupit (RKZ-2 nebo RKZ-3).

Více podrobností naleznete na www.radiox.cz/srs

Oproti obrázkům v současné době už neposíláme instalační CD, protože velká část zákazníků už ani nemá v počítačoi mechaniku. Všechny soubory si jednoduše stáhnete z našeho serveru.

AKTUÁLNĚ JE MENŠÍ VÝPADEK V DODÁVKÁCH - akceptujte proto prosím poněkud delší dobu dodání...

Nechceme být jen běžnými obchodníky, kteří bez rozmyslu prodávají vše, co jim přijde pod ruku a na čem si myslí, že vydělají. My jsme 'v civilu' také kutilové, veteránisti, řidiči - a zakládáme si na tom, že všechno co prodáváme, jsme osobně vyzkoušeli. Přímo tento konkrétní výrobek se nám - i našim známým - osvědčil natolik, že ho sami dlouhodobě používáme. S radostí ho tedy můžeme doporučit i vám a zaručit, že s ním určitě budete spokojeni a že bude fungovat tak, jak od něho očekáváte !




Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




Signální generátor SSG20 - stavebnice


Signální generátor SSG10 - stavebnice


Sonda k osciloskopu 100MHz


Krabička RKZ-3

Soubory ke stažení :
Návod k sestavení a k obsluze SSG20A (PDF - 2.3 MB)








RetroRáj.cz
E-Shop s nostalgií
je tu s Vámi už 10 let...

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty