Anodová baterie 45V - stavebnice

Anodová baterie 45V - stavebnice


( Baterie a akumulátory ,Stavebnice , Elektronky - lampy )




Ukázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázek

Skladem 10 ks

Cena :
(v EUR : 8.2 €)
199 ksKoupit


ZVLÁDNU TO POSTAVIT ?
Složitost : určeno i pro úplné začátečníky
Pájení : vyžaduje alespoň základy pájení
Oživení : funguje ihned po sestavení

Novinka - postavte si během večera vlastní "recyklovatelnou" anodovou baterii !

Jste-li šťastným majitelem nějakého starého přenosného přijímače s elektronkami, třeba TESLA Minor nebo TESLA Rekreant, bez anodové baterie se neobejdete. Jenomže kde ji vzít ? Nové se už dneska nedělají a ty staré padesátileté jsou samozřejmě beznadějně vybité...

Nyní je tu jednoduché řešení. Mnoho radioamatérů to tak dělá - vezmou deset plochých baterií, nebo pět destičkových devítivoltovek do série a anodka je hotová. Problémem obvykle ale bývá vhodný obal. Je potřeba si vyrobit krabičku přesně na míru tak, aby odpovídala rozměrům původní baterie a to přece jen úplně každý nedokáže. Teď už ale nemusíte nic řezat a pilovat - krabičku si totiž můžete koupit hotovou. Tedy skoro hotovou, stačí ji jenom poslepovat z připravených dílů a pak dovnitř nastrkat baterie, které spojíte do série navzájem spájenými koncovkami s patentkami - klipsnami. To je vše. A až se vám časem baterie vybijou, můžete je díky použití klipsen jednoduše během pár minut vyměnit za novou sadu.

Přívody lze sice řešit původními patentkami z nějaké staré anodky (jsou větší než u devítivoltové baterie), ale mnohem jednodušší je vyvedení jen samotných drátů - k "protikusu" v rádiu už je vždycky nějak připojíte, navíc rozteč připojovacích patentek např. u zahraničních rádií nemusí souhlasit, takže ohebné přívody jsou mnohem univerzálnější. Jenom je pak třeba dávat pozor, aby se vám při skladování přívodní vodiče nezkratovaly, protože by se samozřejmě baterie velmi rychle vybila.

Stavebnice obsahuje :

7 dílů krabičky z průhledného plastu
5 kusů kontaktů s vodiči
5 kusů nových 9V baterií
podrobný návod k sestavení

Baterie je sice obvykle schovaná uvnitř rádia, ale kdo chce mít iluzi dokonalou, může si zde stáhnout a vytisknout přebal a ten pak nalepit na baterii.

Na obrázcích jsou krabičky pro ilustraci už úplně, nebo částečně slepené. Sestavení je na způsob puzzle a je velmi jednoduché. Stačí vám jen trocha přiloženého lepidla, páječka, nůžky a alespoň minimální trpělivost. Za slabou hodinku je hotovo a může se jít vyhrávat...



Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




Monočlánek 1,5V R20 velký dobový


Baterie 9V


Anodová baterie 90V - stavebnice


Elektronka 1F33

Soubory ke stažení :
Návod k sestavení a použití (PDF - 0.8 MB)

Přebal na baterii s českými nápisy (PDF - 0.2 MB)
Přebal na baterii s anglickými nápisy (PDF - 0.4 MB)








RetroRáj.cz
E-Shop s nostalgií
je tu s Vámi už 10 let...

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty