Přerušovač LED blinkrů Signál 4

Přerušovač LED blinkrů Signál 4


( 12V žárovky 6V žárovky )




Ukázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázek

Skladem 8 ks

Cena :
(v EUR : 16.4 €)
399 ksKoupit


Pracuje i na 6V !

Polovodičový přerušovač blinkrů SIGNÁL 4 je určen pro všechna stará auta, která trpí málo výkonným dynamem a kterým chce majitel trochu ulehčit výměnou klasických žárovek za LED žárovky (samozřejmě nejlépe od nás).

Při náhradě LED žárovek u blinkrů (nezdá se to, ale při jízdě po městě s dlouhým čekáním na křižovatkách, při odbočování vlevo atd. kdy navíc motor pracuje jen na volnoběh se i tato světla, jinak používaná jen krátkodobě, významně projevují na spotřebě) obvykle zjistíte, že stávající přerušovač přestal fungovat, nebo se chová nestandardně (bliká příliš rychle, nebo zase příliš pomalu). To je způsobeno tím, že 90% přerušovačů pracuje na tepelném principu - kdy se procházejícím proudem ohřívá bimetalový pásek, ovládající spínací kontakt. Jenže výměnou LED žárovek se právě procházející proud sníží a nestačí ke správné funkci přerušovače. Někteří "machři" to řeší různými přídavnými odpory - což je ale samozřejmě nesmysl, protože se pak celkový odběr proudu nijak nesníží a výměna žárovek tedy byla zbytečná...

Jediným řešením je jiný přerušovač. Námi nabízený polovodičový kompaktní "Signál 4" pracuje s jakýmikoliv žárovkami a jeho interval spínání je neměnný.

Miniaturní provedení v malé válcové krabičce, kterou je možno umístit kamkoliv ve vozidle. Zapojení přerušovače je závislé od konkrétního vozidla - ale vzhledem k jednoduchosti to zpravidla nepředstavuje naprosto žádný problém a zvládne jej i člověk se základními znalostmi elektrotechniky. Narozdíl od našeho předcházejícího typu Signál 2 je tento pouze dvouvodičový a obvykle jej tedy stačí jednoduše vyměnit za stávající starý mechanický přerušovač. Je pouze třeba dát pozor na správnou polaritu.

Provedení se může lišit od obrázku (vyrábí se v menších sériích, někdy jsou v hranatém obalu, jindy v kulatém - rozměry jsou ale vždy zhruba stejné, funkce a zapojení je samozřejmě stejné vždy.


Žárovky s LED diodami jsou určeny pro historická vozidla jako náhrada původních světelných zdrojů - zejména v případech, kdy stávající elektrosoustava nezvládá celodenní svícení. U žárovek pro napětí 6V je nezbytně nutné zajistit, aby napájecí napětí v žádném případě nepřekročilo 7.5V, neboť by došlo k jejich rychlému zničení. Před montáží je třeba zkontrolovat činnost regulátoru nabíjení !


Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




Zdvojovač napětí 6-12V


Zdvojovač napětí 6-12V 5A


Přerušovač LED blinkrů Signál 3


Rukavice bílé Groom

Soubory ke stažení :
Schéma a pokyny k zapojení (JPG - 0.2 MB)








RetroRáj.cz
E-Shop s nostalgií
je tu s Vámi už 10 let...

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty