Stavebnice rádia - 80tá léta

Stavebnice rádia - 80tá léta


( Stavebnice ,Stavebnice rádií )




Ukázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázek

MOMENTÁLNĚ NENÍ SKLADEM


Cena :
(v EUR : 16.5 €)
399


ZVLÁDNU TO POSTAVIT ?
Složitost : určeno pro mírně pokročilé
Pájení : vyžaduje praxi v pájení
Oživení : oživení je velmi snadné

Absolutní RETRO !

Podařilo se nám z dálného východu sehnat několik posledních zapomenutých klasických stavebnic tranzistorového AM radiopřijímače z 80tých let.

Jedná se o "učebnicový" superheterodyn na středních vlnách se šesti tranzistory - poměrně citlivý a bezproblémově hrající i bez vnější antény.

Určeno pro mírně pokročilejší amatéry - vyžaduje pájení.

Stavebnice jsou kompletní, obsahují všechny součástky, navinuté cívky, reproduktor a skříňku.

POZOR ! Prodáváme jak jsme koupili - nemáme k těmto stavebnicím nic víc, než je na fotografiích. Návod k sestavení je pouze čínsky, ale díky popisu součástek v angličtině a díky tomu, že je deska s plošnými spoji popsaná, tak sestavení nečiní žádný problém ani tomu, kdo zrovna výjimečně čínštinu nějak moc neovládá

Jednu radu ale přece jenom přidáme - cívka T2 (oscilátor) má červeně označené jádro, T3 (první MF transformátor) má jádro bílé a T4 (druhý MF transformátor) má jádro černé.

Někdo možná namítne - proč dneska stavět něco absolutně nemoderního, něco co se dá hotové koupit desetkrát kvalitnější za polovinu v Kauflandu ? Na to je těžké odpovědět. Kdo ale někdy proseděl celou noc v dílně s páječkou a měřákem, pořád dokola zkoušel, proč TO hergot sakra nefunguje, teprve nad ránem objevil nenápadný "studeňák" a pak se TA zatracená věc najednou konečně rozsvítila a rozehrála, ten určitě ví o co tady jde.

Koupit se dá dneska všechno. Kromě toho zvláštního pocitu hrdosti a vítězství nad hmotou, když něco postavíte vlastníma rukama...



Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




Stavebnice rádia - SSSR


Opředený kabel 3x0,75 tmavě hnědá


Sada rezistorů


Škoda Felicia nová








RetroRáj.cz
E-Shop s nostalgií
je tu s Vámi už 10 let...

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty