IEC FM 300 ohm anténní konektor

IEC FM 300 ohm anténní konektor


( Konektory a redukce ,Antény a příslušenství )




Ukázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázek

Skladem více jak 50 ks

Cena :
(v EUR : 2.7 €)
65 ksKoupit


Konektor IEC pro připojení symetrického svodu 300 ohm FM antény. V sedmdesátých a osmdesátých letech se v Evropě používal u stolních radiopřijímačů s rozsahem VKV - a používala ho i TESLA. Ta také vyráběla zástrčky (nebo chcete-li vidlice) pro zdířky v těchto rádiích. Zásuvka měla označení 6AF 280 24 a vidlice 6AF 896 63.

Podobná zástrčka byla u těchto rádií i pro AM anténu a uzemění, nemá ale středový vodící "nos" a kontakty jsou vůči sobě pootočené o 90 stupňů. Pak ještě podobné konektory byly pro televizní antény - ty měly především větší rozteč.

Je zvláštní, že i když jak bylo zmíněno, teslácká rádia a gramorádia neměly koaxiální konektor, ale tento symetrický a muselo se jich vyrobit několik set tisíc - po vidlicích se slehla zem. Už nějakých skoro dvacet let je nenajdete v žádném výprodeji a neobjevují se ani na burzách...

Takže jsme je museli začít vyrábět. Nabízíme vám tedy náš IEC konektor pro jednoduché připojení klasické 300ohm (nebo 240ohm) dvojlinky, kompatibilní s původními českými i zahraničními konektory. Sada obsahuje dvoudílný plastový obal, kontakty a šroubek s maticí, který to pak celé drží pohromadě.

Jednoduše "oholíte" konce dvojlinky, zasunete do kontaktních dutinek a ty zmáčknete kombinačkami. Vložíte do krytu a sešroubujete.

Evropské značení vidlice je DIN45316, české 6AF89663, naše RDX306



Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




IEC AM anténní konektor


Dvojlinka TV FM 300 ohm


A4 Generál Patton


Brýle TotalPunk








RetroRáj.cz
E-Shop s nostalgií
je tu s Vámi už 10 let...

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty