Radiopřijímač CS106 + obal EMP

Radiopřijímač CS106 + obal EMP


( Radiopřijímače ,Výbava pro přežití )




Ukázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázek

MOMENTÁLNĚ NENÍ SKLADEM


Cena :
(v EUR : 57.6 €)
1400


Tento přístroj umožňuje příjem na středních vlnách (520-1710 kHz), umí krátké vlny v průběžném rozsahu 3.2-22 MHz a taktéž má nezvykle široké pásmo vln velmi krátkých (50-108 MHz) s doplňkovým příjmem ještě i v pásmu 175-220 MHz). Ladění je digitální s možností automatického skenování. Má vestavěnou teleskopickou anténu a napájení pomocí dvou běžných AA tužkových baterií - případně externím zdrojem přes běžný konektor mini USB třeba z nabíječky od telefonu, z počítače, atd.

Krok ladění LW/MW je 9kHz, SW 1kHz a FM 100kHz

K čemu ty střední vlny, když už se na nich u nás nevysílá ? Celé toto rádio je totiž koncipováno i pro nouzový příjem a dodává se včetně obalu odolného proti EMP - elektromagnetickému impulsu, který oběhne zemi při jaderném výbuchu a dokáže spolehlivě vyřadit z provozu nechráněnou elektroniku v širokém okolí. Kdyby náhodou došlo k nějaké podobné katastrofě (přejme si, aby ne !), tak se zhroutí mobilní sítě, komerční rádia přestanou vysílat a hlavně vysílání FM má dosah pár desítek kilometrů. Jediné spojení se světem bude patrně v režii radioamatérů na AM - protože střední a krátké vlny mají dosah klidně desítky tisíc kilometrů. V takovém případě bude dobré všepásmové rádio pravý dar.

Obal EMP je ze silného ocelového plechu a disponuje šroubením kterým je možné ho připojit k uzemění a ochranu proti EMP tak ještě podstatně zvýšit. Je dostatečně velký, že se do něho vejde rádio s několika náhradními bateriemi a třeba nějakým dalším přístrojem (na obrázku je pro demonstraci kapesní dozimetr - který samozřejmě není součástí dodávky).

Přijímač ale můžete používat samozřejmě i normálně, ke každodennímu poslechu třeba FM vysílání. Jeho miniaturní provedení umožňuje, abyste ho nosili neustále u sebe, doslova v kapse u kalhot. Oceníte ho zejména na dlouhých pěších tůrách, nebo při cestách do zahraničí - kdy se v cestovním zavazadle obvykle bojuje o každý centimetr místa.

Přístroj se vyznačuje velmi dobrou citivostí a kvalitním příjmem. V pásmu FM umožňuje po připojení sluchátek (jsou v ceně) samozřejmě stereofonní příjem. Rádio má taktéž vestavěné hodiny a možnost ukládání naladěných stanic do předvoleb.

Široký rozsah krátkých vln "bez mezer" udělá radost všem lovcům zvuku a přes den i po setmění zde zachytíte nepřeberné množství exotických stanic - i z druhé strany zeměkoule. Toto rádio samozřejmě neumí přijímat signály CW a SSB, ale i tak se vám může podařit zachytit množství stanic i na radioamatérských pásmech (80m, 40m, 20m), která jsou ve výše uvedeném kmitočtovém rozsahu krátkých vln.


Rozměry rádia pouze 125 x 77 x 21 cm, hmotnost 190g



Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




TECSUN PL660 SSB Air


TECSUN PL600 SSB


Brýle Marshall černé


Lékárnička MG








RetroRáj.cz
E-Shop s nostalgií
je tu s Vámi už 10 let...

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty