Stroboskop s otáčkoměrem

Stroboskop s otáčkoměrem


( Měření a diagnostika ,Měřící přístroje a pomůcky )




Ukázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázek

Skladem -6 ks

Cena :
(v EUR : 80.6 €)
1960 ksKoupit


TŘI PROFESIONALNÍ DIAGNOSTICKÉ PŘÍSTROJE V JEDNOM !

Mezi laiky je rozšířený názor, že správně "seštelovat" motor u veterána dokáže jenom odborník či starý automechanik, kteří už pomalu nejsou. To je ale omyl - staré motory byly velmi jednoduché a pokud je dobrý karburátor a nové svíčky, můžete si ho v pohodě seřídit sami doma v garáži - stačí k tomu jenom správně nastavit předstih zapalování.

Stroboskop je nenahraditelná pomůcka k měření a nastavování předstihu. Jiným způsobem se u starých aut (a motorek) předstih prakticky přesně nastavit nedá a tím pádem ani optimální pracovní režim benzínového motoru. Takový motor pak nemá výkon, dusí se, střílí do výfuku a auto prostě pořádně nejede.

Se stroboskopickou lampou snadno a rychle nastavíte správný předstih u aut typu Škoda 440 Spartak, 450 Felicia, 1202STW, 1203, 1000MB, 100, 110R, 105, 120, Tatraplan, TATRA 603, TATRA 613, Fiat 500, 600, 124, 125, VW Brouk, Simca Aronde, 1300, 1301 a dalších - naprosté většiny automobilů z třicátých až osmdesátých let minulého století.

Stroboskop se jednoduše připojí k napájení a jeho sonda se nacvakne na kabel od svíčky. Na řemenici motoru většiny aut je už od výroby ryska (pokud není, jednoduše si ji vypilujete sami) a na motoru "zobáček" který označuje nulovou pozici (píst v nejvyšší poloze). Pak spustíte motor a stroboskopem svítíte na řemenici. Díky rychle přerušovanému světlu v rytmu zapalování se vám bude zdát, jakoby řemenice stála a netočila se. Podle toho, jak bude ryska řemenice natočená proti ukazateli na bloku motoru pak snadno uvidíte aktuální hodnotu předstihu. Digitální stroboskop má výhodu, že nemusíte odečítat hodnotu na řemenici, což je nepřesné (a u mnoha aut ani není stupnice) a nešikovné, ale jednoduše s ryskou zarovnáte nastavíte horní úvrať pomocí tlačítek na stroboskopu a na stupnici pak uvidíte přímo hodnotu předstihu. Pak můžete jemně otáčet celým rozdělovačem, až se ryska nastaví do správné polohy. Je to úplně jednoduché a zvládne to každý alespoň trochu šikovný člověk.

Případně se můžete podívat třeba na Youtube, kde najdete stovky praktických ukázek, jak se se stroboskopem pracuje a jak se předstih seřizuje.

Model SP8000 oproti levnějšímu základnímu modelu, který také nabízíme, navíc obsahuje ještě také digitální otáčkoměr, což je skvělá věc, protože u mnoha aut má rozdělovač ještě různé regulace předstihu (podtlaková, odstředivá) a předstih je tím pádem jiný při různých otáčkách. Výrobce zpravidla v servisních příručkách uvádí grafy, jak přesně má u daného vozu regulace fungovat a pomocí stroboskopu s otáčkoměrem pak snadno odhalíte třeba nefunkční podtlakový regulátor, či "unavená" závažíčka odstředivého regulátoru.

Tento stroboskop má ale ještě další vychytávku - umí měřit i úhel sepnutí kontaktů, což je další důležitá veličina, na níž závisí správná energie jiskry ze zapalovací cívky.

Napájení přímo z baterie auta, kapacitní snímač který eliminuje "chytání" rušivých impulsů z ostatních válců. Velmi výkonná výbojka, která umožňuje bezproblémové nastavování i za denního světla. Čtyřmístný červený displej LED, pro snadné odečítání i ve tmě.

Značka AccuSpark - Anglie, nejvyšší kvalita.

Nechceme být jen běžnými obchodníky, kteří bez rozmyslu prodávají vše, co jim přijde pod ruku a na čem si myslí, že vydělají. My jsme 'v civilu' také kutilové, veteránisti, řidiči - a zakládáme si na tom, že všechno co prodáváme, jsme osobně vyzkoušeli. Přímo tento konkrétní výrobek se nám - i našim známým - osvědčil natolik, že ho sami dlouhodobě používáme. S radostí ho tedy můžeme doporučit i vám a zaručit, že s ním určitě budete spokojeni a že bude fungovat tak, jak od něho očekáváte !




Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




Stroboskop na předstih


Sada spárových měrek


Diagnostická sada profi CarDiag TC3


Otáčkoměr laserový digital








RetroRáj.cz
E-Shop s nostalgií
je tu s Vámi už 10 let...

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty