Diagnostická sada velká

Diagnostická sada velká


( Měření a diagnostika Měřící přístroje )




Ukázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázek


Cena :
(v EUR : 41.1 €)
999 ksKoupit


Jedinečná sada pomůcek pro diagnostiku a nastavení zapalování pro osobní auta a motorky !

V této sadě naleznete digitální laserový otáčkoměr pro bezkontaktní měření otáček benzinových i dieselových motorů. Dále pak digitální multimetr s měřícími šňůrami, který přesně a rychle měří napětí, proud a odpor (Včetně 9V baterie a českého návodu, vyzkoušený a připravený k okamžitému použití), kvalitní sadu spárových měrek pro nastavování předstihu, odtrhu, ventilové vůle atd. a pak také tester jiskry svíček, díky němuž okamžitě zjistíte stav rozdělovače, zapalovací cívky a vysokonapěťových kabelů u jednotlivých válců motoru.

Vše je navíc doplněno cédéčkem s literaturou o nastavování a seřizování veteránů. Na tomto CD jsou výtahy ze starých knih, popisujících nastavení zapalování, ventilů, atd. pro vozy Škoda, Tatra 603, Fiat 600, pro československá jednostopá vozidla (Jawa, ČZ, mopedy...). Jsou zde tabulkové údaje pro přesné nastavení konkrétního vozidla. Pro úplné začátečníky je zde také navíc malá učebnice popisující základní elektronické součástky, chování elektrického proudu atd. - populární a nenásilnou formou. Vše je snadno prohližitelné, případně i tisknutelné - můžete si tak vytisknout třeba údaje o konkrétním vozidle a ty si pak vzít sebou do garáže, aniž by hrozilo ušpinění originální knížky...(samostatně můžete zakoupit v sekci Elektronika)

Digitální multimetr je základním měřidlem, bez kterého se neobejdete - měří napětí, proud, elektrický odpor a další veličiny. Má kontrastní, na sluníčku velmi dobře viditelný LCD displej, který ukazuje naměřené hodnoty.

Tester jiskry je naprosto skvělá věc, kterou jednoduše vřadíte mezi koncovku vysokonapěťového kabelu a svíčku. Když pak nastartujete motor, krásně vidíte v jeho průhledné části, zda-li zapalovací soustava pracuje tak, jak má - jednotlivé zapalovací vysokonapěťové impulsy způsobují blikání vestavěné miniaturní výbojky. Je to super pomocník - už nebudete muset zkoušet jiskru přidržováním kabelů u motoru (za cenu kopanců vysokého napětí), ale snadno a rychle prověříte během chvilky všechny válce a diagnostikujete případnou poruchu. Rychle objevíte probíjející kabel, nebo víčko rozdělovače - věci, které dokážou potrápit tím, že se za normálního chodu projevují nepravidelně.

Sada 13ti kvalitních kalibrovaných lístkových spárových měrek (0.05-1mm) z pérové oceli je nepostradatelným a nenahraditelným pomocníkem nejenom při nastavování předstihu a odtrhu (kde záleží na každé desetince milimetru), ale využijete ji i při různých dalších mechanických pracích na autech - zejména k nastavení ventilové vůle, což je poměrně jednoduchá věc, jíž se ale mnozí majitelé aut ze zcela nepochopitelných důvodů bojí - a přitom má zásadní vliv na výkon a životnost motoru. Dále tyto měrky využijete například i k vymezení nejrůznějších vůlí třeba na přední nápravě, atd.

Digitální otáčkoměr je pak nenahraditelný např. při nastavování volnoběhu či regulace předstihu, kdy potřebujete, aby se motor točil přesně stanovenými otáčkami. Klasické otáčkoměry nejsou moc šikovné - připojují se k zapalování a mnohdy nepracují u starých aut přesně (rušení). U dieselových motorů pak jimi nezměříte otáčky vůbec - nemáte-li speciální piezzosnímač v ceně několika tisíc. Otáčkoměry s mechanickým přenosem jdou zase připojit jen k autům, kde je místo. U starých škodovek, kde je na klikové hřídeli ventilátor a před ním chladič, nemáte šanci. Laserový bezkontaktní otáčkoměr je jediné spolehlivé a stoprocentně fungující řešení - na jakoukoliv rotující část přilepíte malý proužek reflexní fólie (ta je samozřejmě přiložena) a pak na něj z dálky namíříte otáčkoměr. Ten laserovým paprskem na principu odrazu změří přesně otáčky a ukáže je na LCD displeji. Nehrozí tak žádné zranění a prakticky neexistuje motor, u něhož byste otáčky nezměřili.


Co všechno tedy můžete pomocí této sady zkoušet, kontrolovat a nastavovat ?

Stav a momentální napětí akumulátoru
Stav nabíjecí soustavy (dynamo nebo alternátor)
Přechodové odpory (zoxidované konektory či vodiče)
Kontrola kondenzátoru přerušovače
Svodové odpory a únikové proudy (pokud se vám "sama" vybíjí baterka a nevíte proč)
Kontrola a nastavení sepnutí odtrhu kontaktů přerušovače
Kontrola zapalovací cívky
Kontrola rozdělovače
Kontrola žárovek - včetně nejnovějších LED typů
Bezpečná kontrola vysokonapěťových kabelů
Kontrola "pálení" jednotlivých válců
Kontrola a zkouška vodivosti kabelů elektroinstalace (zda nejsou někde přerušené) - tzv. "prozvánění"
Kontrola pojistek a přerušovačů (ukazatelů směru)
Odhalení zkratu (opakovaně se přepalující pojistky) ve vedení
Kontrola usměrňovacích diod alternátoru
Kontrola čidel (elektrický teploměr, spínač větráku chladiče, baroskop...)
Měření proudového odběru jednotlivých spotřebičů (až do odběru cca 100W)
Kontrola dynam a elektromotorů na přerušené vinutí
Snadné hledání skrytých odběrů (předvolby autorádia, svodové proudy svítilen, chyby ukostření atd.)
Snadné a přesné nastavení předepsané vůle sacích a výfukových ventilů motoru
Přesné nastavení volnoběžných otáček benzinových i dieselových motorů
Kontrola chování motoru při různých otáčkách
Měření otáček všech rotujících částí automobilu (dynamo, ventilátor, atd.)
Nastavení regulace předstihu

Elektroinstalace v autě se mnohý majitel vysloveně bojí a považuje ji za jakousi "černou skříňku". To ale vůbec není potřeba - stačí jen několik základních nástrojů a diagnostika i opravy elektroinstalace starých aut pro vás bude hračkou...

Sada je uložena v lehkém kortexovém pouzdru - taštičce. Nabízíme také provedení "Lux", které ukrývá zcela stejnou sadu, ale v krásné plechové krabičce - prohlédněte si náš ostatní sortiment !



Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




Diagnostická sada malá


Radiopřijímač CS106 + obal EMP


Měřič komprese RK 20


Momentový klíč








RetroRáj.cz
E-Shop s nostalgií
je tu s Vámi už 10 let...

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty