Rozvaděč - zdroj ATX

Rozvaděč - zdroj ATX


( Napájecí zdroje ,Součástky pro pokusy )




Ukázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázek

Skladem 1 ks

Cena :
(v EUR : 6.5 €)
159 ksKoupit


Potřebujete jednoduchý pomocný zdroj do dílny třeba pro napájení různých testovaných zařízení, operačních zesilovačů, nebo třeba dílenského příslušenství, jako jsou malé brusky, vrtačky, atd. ?

Nemusíte ho kupovat, ale jednoduše si ho můžete vyrobit sami z vyřazeného počítačového zdroje. Možná máte na půdě starý pomalý počítač - nebo ho najdete položený někde u kontejneru. Stačí z něho vymontovat zdroj (je to taková plechová krabice s větracími otvory a jeho konektor zasunout do tohoto šikovného malého rozvaděče.

Rázem tak získáte silný zdroj napětí 3.3V, 5V a 12V obou polarit. Počítačové zdroje mají uvnitř pojistku proti zkratu a jsou stavěné na velký proudový odběr (třeba 10A), takže s ním můžete napájet klidně i silnější motory, žárovky, atd.

Rozvaděč je opatřen svorkovnicemi pro připojení klasických banánků, nebo holých vodičů a má také ještě další doplňující tavné pojistky pro všechny napájecí verze (takže pak můžete třeba napětí 5V opatřit klidně jenom 300 mA pojistkou, atd.)

Počítačové zdroje používají v naprosté většině standardizovaný konektor označovaný jako ATX, takže ho můžete "vybrakovat" opravdu z jakéhokoliv počítače.



Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




Zdroj PC - ATX 200W


Objímka elektronky rim-lock


A4 Ho či Min


Digitální multimetr DT9208 profi








RetroRáj.cz
E-Shop s nostalgií
je tu s Vámi už 10 let...

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty