Vysokoohmová sluchátka - náhrada

Vysokoohmová sluchátka - náhrada


( Měřící přístroje a pomůcky ,Krystalky a rádia , Sluchátka a reproduktory )




Ukázat větší obrázekUkázat větší obrázekUkázat větší obrázek

MOMENTÁLNĚ NENÍ SKLADEM
a bohužel už nejspíš ani nebude.


Cena :
(v EUR : 12.3 €)
299


Náhrada klasických vysokoohmových sluchátek - pomocí této malé krabičky s 9V baterií přeměníte jakákoliv běžná sluchátka od přehrávačů atd. na klasická sluchátka s velkou impedancí, která se dříve používala u krystalek, jednoduchých radiopřijímačů atd.

Citlivost tohoto přístroje je mnohem vyšší, než u původních sluchátek a proto výrazně zvýší hlasitost i těch nejjednodušších krystalek u nichž byla nízká úroveň signálu vždy hlavním problémem - mnohdy je jejich konstruktéři dokonce odložili jako nefunkční jenom proto, že ve sluchátkách nic neslyšeli. Přitom krystalka mohla fungovat správně, ale signál byl tak slabý, že nedokázal rozhýbat membrány sluchátek.

Zařízení obsahuje malý miniaturní zesilovač s regulací zesílení. Vstup je řešen dvěma klasickými "banánky", takže je kompatibilní se starými sluchátky. Na výstupu je pak použit běžný konektor JACK 3.5 - který používá naprostá většina nových sluchátek. Můžete použít opravdu jakékoliv - třeba "špunty" z Kauflandu za padesátikorunu.

Přístroj se dá velmi dobře použít také jako jednoduchý sledovač signálu při opravách a slaďování radiopřijímačů, či jiných zařízení.

Klasická náhlavní sluchátka 4000 ohm, která se obvykle používala už se dneska nedají skoro sehnat (jedině v bazarech) a proto je toto zařízení ideální náhrada, nepostradatelná pro každého, kdo si chce z nostalgie postavit jednoduché krystalové, nebo lampové rádio !



Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




Sluchátka vysokoohmová


Sluchátko 150 ohm


Rukavice síťované Opera


Motor s převodovkou 3-9V








RetroRáj.cz
E-Shop s nostalgií
je tu s Vámi už 10 let...

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty