Měnič napětí - step-up konvertor

Měnič napětí - step-up konvertor


( Arduino - ArdioX ,Hotové moduly , Napájecí zdroje )





Skladem 35 ks

Cena :
(v EUR : 3.3 €)
79 ksKoupit


Skvělá věc - miniaturní modul obsahující kompletní zvyšovací měnič napětí, tzv. StepUp convertor, který dokáže zvyšovat napětí. Jednoduše na vstup přivedete třeba 5V a z výstupu můžete odebírat 9V. Nebo třeba 12V. Nebo třeba 24V - prostě kolik si nastavíte trimrem, který je na desce...

Nenechte se mýlit malými rozměry - díky své konstrukci na principu pulzního boosteru pracujícího na vysoké frekvenci má modul velmi malou výkonovou ztrátu a umožní vám tak z výstupu odebírat špičkový proud až 2A (trvalý proud je samozřejmě nižší) ! Proudový odběr závisí na rozdílu vstupního a výstupního napětí - čím je tento rozdíl vyšší, tím menší proud lze z výstupu odebírat.

Je to výborná věc třeba pro různá zařízení, která vyžadují napájení 12V, ale vy máte k dispozici třeba jen 5V z USB portu, nebo 3,7V z LiOn akumulátoru. Tím jak je malý, může být použit i v kapesních rádiích, měřících přístrojích, atd.

Velmi dobře se dá použít také třeba k napájení systému Arduino - například ze dvou tužkových baterií.

Pracuje již od zhruba 2V, výstupní napětí může být až 30V. Přesné nastavení víceotáčkovým potenciometrem - trimrem.

Rozměry pouze 36x17x14 mm !

Vstupní napětí připojíme na vývody VIN+ a VIN- , výstupní odebíráme z vývodů VOUT. Nepotřebujeme žádné další součástky či obvody. Záporný pól vstupu a výstupu jsou navzájem spojeny.



Zkuste popřemýšlet také o následujícím :




Pokladnička dřevěná soudek


Katalog součástek TESLA


LuAZ 967


A4 Maršál Rommel








RetroRáj.cz
E-Shop s nostalgií
je tu s Vámi už 10 let...

shop@radiotechna.cz
Obch.podmínky

Doprava

Kontakty